Té el meu fill un TDAH?

Mentre que el seu fill o filla creix i aprèn, vostè podrà notar períodes en els quals aparenta estar intranquil, impulsiu, o més actiu que l'usual.Possiblement li costi més prestar atenció a l'escola o durant la realització d'altres activitats. Normalment aquests canvis passaran després d'uns dies o setmanes. Però si duren més de sis mesos, els docents comencen a informar-lo sobre disminució del rendiment i alteracions de conducta, i vostè sent que no pot controlar el seu fill, possiblement estigui patint una afecció que es diu Dèficit d'Atenció amb Hiperactivitat (TDAH) .
Els Símptomes

• No acaba les seves tasques
• Es distreu fàcilment
• No pot jugar molt temps amb una joguina
• Tasques i quaderns poc pulits
• Mai espera per el seu torn
• Impossible estar en un restaurant
• Fa coses impulsivament
• No es queda assegut quiet
• Té mala lletra
• Té errors d'ortografia
• Es parla massa o cridant
El ADHD afecta aproximadament el 3 a 5% dels nens, la majoria són homes. Els tres símptomes principals, atenció disminuïda, hiperactivitat, i comportament impulsiu són expressats en diversos nivells en cada nen.Per exemple, alguns nens amb ADHD tenen problemes posant atenció a classe, mentre que a altres els resulta impossible romandre quiets.
Els doctors freqüentment parlen de tres tipus de TDAH: el tipus amb predomini del dèficit d'atenció, tipus amb predomini hiperactiu-impulsiu, i el tipus combinat.
Depenent en el tipus de TDAH, un nen pot tenir problemes per donar atenció, completar tasques, o treballar sol sense distreure. Freqüentment perd les seves pertinences, té oblits, o rutinàriament comet errors sense pensar. El pot estar intranquil, inquiet, o corrent per tota la classe. Sol cridar les respostes, interrompre, o tenir problemes per esperar el seu torn.
Els símptomes del TDAH usualment comencen abans de l'edat de set anys, han de ser vistos en més d'una situació, per exemple, a la casa ia l'escola, oa l'escola i en pràctica de jocs.
Avaluació Professional
El més comú és que el TDAH es diagnostiqui basat en la història, els informes de l'escola i pares sobre com el fill es comporta en diferents situacions. Aquests informes són especialment importants, perquè durant el curt temps de la visita amb el doctor el nen pugui que no demostri símptomes del TDAH.
Una altra part igualment important és assegurar-nos que el problema no està sent la causa de condicions que tenen símptomes similars. Pares, docents, i doctors freqüentment necessiten treballar junts per ajudar un nen que té TDAH. Això pren temps, esforç, i coordinació. El tractament del TDAH usualment depèn en la combinació de medicaments (per millorar el temps d'atenció i controlar la hiperactivitat) amb tècniques de comportament pràctiques a l'escola ia la llar.
Tractament
El TDAH és algunes vegades tractat amb medicaments (estimulants, antidepressius, i altres). Cadascuna dels medicaments actua de diferent maneres per modificar nivells de les químiques del cervell i millorar els comportaments del TDAH. Els estimulants com el metilfenidato, han estat el més usat i examinat i probablement el més segur i efectiu medicament per al TDAH.
Els tractaments com seguir una dieta especial o prenent megadosis de vitamines no s'han mostrat tan efectius, però alguns estan encara sent investigat.
No hi ha una tècnica de diagnòstic específica per al TDAH, així els doctors depenen en la informació que els pares i mestres donen per poder arribar a un diagnòstic correcte, i el tractament que cal.
Independentment del tipus de medicació, els tractaments reeixits han de ser re-avaluats cada any, especialment si hi ha alguna raó per sospitar que la medicina ja no es necessita o que la dosi es pot reduir. Encara que el seu fill (a) estigui prenent medicina per al TDAH, alguna cosa més es pot fer.
Vostè i els mestres del seu fill (a) poden usar tècniques especials, anomenades modificació del comportament, per ajudar a reconèixer i canviar els seus comportaments. Això pot realitzar-se amb un sistema de premis o acumulació de punts quan fa les coses bé o la seva conducta millora. Un bon comportament serà recompensat amb un petit premi, donar-li "punts", o atorgar privilegis especials a l'escola oa casa.
La majoria dels nens (as) amb TDAH funcionen millor quan la medicina i la modificació de comportament s'usen juntes.
Les claus d'un tractament reeixit són l'avaluació i el diagnòstic correcte, la tasca conjunta entre la família, l'escola, i el metge, i les tècniques que associen la medicació a programes de conducta i entrenament familiar i escolar.

Escribir comentario

Comentarios: 5
 • #1

  Albert (domingo, 11 marzo 2012 01:56)

  Què és ADHD?

 • #2

  Luis (domingo, 11 marzo 2012 02:00)

  Molt sovint trobaran el TDAH com ADD o ADHD, que són les sigles en anglès de Attentional Deficit Disorder o Attentional Deficit Hyperactivity Disorder.

 • #3

  Carla (sábado, 05 mayo 2012 15:58)

  La medicació és per a tota la vida?

 • #4

  Luis (sábado, 05 mayo 2012 23:19)

  Con respecto al tiempo de medicación hay muchas variables.
  El estudio más válido realizado en TDAH, o sea, con todos los síntoma (hiperactividad-disatención-impulsivudad) no da ningún dato concluyente con respecto al pronóstico a excepción de 1/3 se cura en la pubertad (actualmente por causas desconocidas), 1/3 va a la vida adulta con signos menores, y 1/3 progresa con el cuadro completo y complicado (drogas, delincuencia, encarcelamiento, vandalismo, fracaso laboral, problemas de familia).
  Ninguna de las variables estadísticas analizadas al día de hoy pueden predecir cual será la evolución. Los casos en los que la sintomatología molesta (distraibilidad, despistes, pérdida de eficacia labora9, o impulsividad), el tratamiento debe seguirse sí el mismo paciente lo demanda y lo siente como algo que le ayuda.

 • #5

  Laura (jueves, 17 septiembre 2020 13:01)

  Informacio centre per tractar el meu fill